RR SEJCH SEUCH Kroonmäen Alma SE53002/2010B

Alma kommer från Lasse Backströms uppfödning "Kroonmäen" i Delsbo. Då jag under en tid bevakat linjerna i Kroonmäen Kennel, kunde jag inte annat än slå till och boka en valp, när Lasse låtit para Kroonmäen Sally med Villipuron Kusti. Detta visade sig vara rätt val, då jag så här i efterhand vet att tikvalpen Alma som jag valde, både fick en bra exteriör samt blev en utmärkt drivare. Dessutom har Alma visat sig vara en bra nedärvare även om en del av hennes avkommor fortfarande är lite unga. Alma blev klubbmästare i Gävleborgs Läns Stövarklubb 2016, och vann därav en inteckning i Gustav Petterssons vandringspris. Hon finns utbildad som månadens hund i maj 2015 på Svenska finskstövarföreningens hemsida, och vann en inteckning i Kamrer B. Friesedahls vandringspris samma år.

Månadens hund
Se stamtavla

J C.I.B FIUCH EEUCH LVUCH Pelkens Saaga SE28970/2013B

Saaga kommer från vår egen uppfödning som är födda 2013. Mor är våran Kroonmäen Alma och far till kullen är toppnedärvaren Solstrimmans Finn-Santtu. I kullen finns 5st hanar och 1st tik. Saaga är även helsyster till den så framgångsrika RR C.I.B SEJCH SEUCH Pelkens Santo.

Saaga har en valpkull i finland, och far till den kullen är Kahvanahon Pojan-Kloppi

Och en kull i sverige. Fader är Isonsaaren Anttu

Se stamtavla

SEVCH NOVCH Chelenas Labbar She Beats The World SE40941/2013A

"Gissa" kom till oss som valp 2013. Hon är en mycket trogen, arbetsvillig och glad tjej. Hon visade tidigt att hon var väldigt duktig på att spåra, och erövrade snabbt titlarna Svensk viltspårchampion och Norsk viltspårchampion. Hon har även Excellent på utställning. 2016 fick hon sin först valpkull och far till kullen är Windleaf Goodwizz.

2017 fick hon sin andra kull, och far till den är hanen Noelany Wish Upon a Jackpot.
Valparna är supertrevliga och verkar utvecklas såpass bra att vi har beslutat oss för att gör en ny parning med Jackpot även 2018.

Se stamtavla